onsdag den 8. februar 2012

Biotop

mit området set fra vestsiden, når man kommer dertil af stisystemet. området strækker sig fra flagstangen til højre i billedet og over til de høje grander til venstre, det starter ca der hvor bevoksningen begynder. og slutter ved det store bøgetræ ca midt i billedet. området ligger i en lavning.







området er en gammel grusgrav, der overgik til og være et sted byens beboer dumpede deres have affald, hentede sten og grus..men tilsidst var det noget tilgroet..
men for ca 5 år siden besluttede fællesforeningen( tror jeg det var) eller landsbyrådet at byen skulle havde en byhaven og søgte dvs lag midler og fonte til og etaplere området.. også selvfølgelig en masse frivillig arbejdskraft. området er forbundet med et stisystem der går fra skolen/børnehaven og over til den fjerneste vej i byen således at man kan gå tur uden og og skulle gå langs den tungt trafikerede landevej.

der er en god blanding af nye træer. og de gamle der er bibeholdt, derud over er der bålsted, lille sandkasse, nogle trædeklodser..
en del af træerne er frugtræer, og der er en del brombærkradt.
idag så jeg
solsorte og duer
og spor af
hunde
katte
kælkende børn
og dvs fodspor fra mennesker.

3 kommentarer:

  1. Hej Camilla

    Din biotop ser spændende ud - men mange forskellige muligheder: Ny og gammel beplantning, skråning og bålsted... jeg er spændt på at følge med. Har du fundet spor af andre end mennesker og kæledyr?

    Vh Ida

    SvarSlet
  2. nej.. ikke pt, men der burde være
    harre, det er der ihverfald på marken op over,
    flagermus, mener jeg vi har set dvs sommeraftner, når vi har gået tur.
    fasaner vil jeg også tro der er.. det er der ihverfald i udkandten af hele byen..
    vil også tro der gemmer sig pindsvin i krattet.. men er ikke sikker.
    mus er der med rimelig sansynlighed også..
    og der er mulvappeskud om sommeren

    SvarSlet
  3. Hej Camilla

    Hvad mon der gemmer sig under sneen, nu hvor den er smeltet? Det kan også være du finder mindre dyr - forskellige insekter mv. Men der er sikkert flere indlæg på vej ikk'?

    Vh Ida

    SvarSlet