lørdag den 20. april 2013

brændenelde suppe.

de små spæde brændenældeskud der er rigtig gode til suppe.
Man må være ordenligt påklædt så man ikke brænder sig.

der findes små skud

og flere der skal bruges mange til suppe


brændenælderne vaskes og renses for grene og smådyr
kartoflerne til suppen skrælles

Bare jeg ikke brænder mig. der pustes godt


der smages.. gad vide om de stadig brænder brændenælderne


 lidt praktiske overvejelser omkring suppe af brændendennælder.
nælderne brænder.. men man kan med lidt snilde godt håndtere dem så man ikke brænder sig. men man kan også bruge hansker.. det gør det lidt svære at plukke men de sikre fingrene ret godt.
inden man renser dem hælder kogende vand over så holder de op med at brænde de mister lidt smag og man skal hælde det kogende vand væk igen inden man renser dem yderligt. men man kan også bare bruge handsker... det gjorde vi. men hvis jeg skulle stå med 10 børn havde jeg valgt kogende vand også hurtigt koldt vand over igen.. også startet rensningen.
vi havde ikke fået andre planter med kun gamle tørre brændenælde stingler men jeg tænker det nok ville være en god ide lige at tjække hvad man putter i gryden sådan for en sikkerheds skyld. hvis man har haft 20 unger til at plukke :)
når nu vi alligevel var udstyret med handsker så undersøgte vi i fællesskab planten grundigt og så hårrene der brænder osv.. 
hvis man når ret meget længer hen på året bliver bladende store og stilkerne trævlede også kan det være en fordel kun at tage topskuddene og kun bruge bladene.

en helt simpel basis version er her
men da det var aftensmad brugte vi den her opskrift. som er rigtig god og ja æggene passer ret godt til

Ingen kommentarer:

Send en kommentar